tisdag 2 maj 2017

365-2017 Nr 122/365 Iris Bleu Gris

Iris Bleu Gris från Maitre Parfumeur et Gantier är en doft som jag länge varit nyfiken på, men som jag aldrig har testat... förrän nu när jag blindköpte en flaska.

Det här är en irisdoft som i början är väldigt grön, citrusaktig och lite kall när det gäller doften som puffar upp från bröstet och halsen där jag sprayade 2 spray, men när jag sniffar på armen där jag också sprayade lite så känns den mycket strävare och torrare med en massa ekmossa och lite vetiver. Så på nära håll kommer mossan fram mycket mer, medan doften som dansar runt i luften har mer av irisen i sig. Efter ett tag får även doftmolnet lite mossa i sig, men den är fortfarande mer "mörk" och mossig på huden än i luften.

Jag tycker att den både känns kall och vacker samtidigt som den också känns maskulin och sträv. Förutom det så känns den även väldigt optimistisk på något sätt.

Den har en väldigt klassisk maskulin doft över sig som känns rakvattensaktig, men samtidigt tar den eleganta och lite kalla irisen bort lite av rakvattenskänslan.

Det här var ett väldigt lyckat blindköp. Jag trivs riktigt, riktigt bra i Iris Bleu Gris!
Inga kommentarer: