måndag 8 maj 2017

365-2017 Nr 128/365 Sanguine Muskissime

Sanguine Muskissime från Maitre Parfumeur et Gantier är en doft som jag köpte direkt när jag såg notlistan, utan att ens ha testat den först. Den består av persika, blodapelsin, mandarin, bergamott, jasmin, grapefrukt, citron, tangerin, sandelträ och mysk.

Sex olika sorters citrusfrukter, sandelträ, persika, jasmin och mysk tyckte jag lät så somrigt, mjukt och fint att jag inte kunde låta bli att köpa den. Så vad tycker jag nu om den?

Den börjar direkt med en ganska söt citrusdoft som är väldigt fin. En citrusdoft som känns uppiggande, glad och väldigt fräsch. Jag tror att det är mandarinen och blodapelsinen som är tydligast i början. En sur citron smyger strax in och ger citrusen ännu mer fräschör. Citrusfrukterna får ganska snabbt sällskap av en fruktig persika och en mysk som känns väldigt mjuk och snäll, men även lite mystisk på något sätt. Vid det här laget börjar citrusen bli lite mer fyllig och drar nu mer åt det lite beskare hållet när grapefrukt och bergamott kommer in i bilden.

Mysken tar sedan mer plats och lite senare blandas den med en väldigt mjuk doft av sandelträ och en lätt blommig doft från jasmin. Citrusen är nu så gott som borta och doften känns väldigt lugn, otroligt vacker och det känns som att det inte finns några bekymmer i hela världen. Lite Hakuna Matata skulle jag säga. Den här doften sitter sedan kvar hela dagen.

En fantastiskt bra doft och jag vill ge ett stort plus för att citrusen sitter kvar längre än vad citrusnoterna brukar göra i de flesta dofterna.


Inga kommentarer: