lördag 13 maj 2017

365-2017 Nr 133/365 Dama Bianca

Dama Bianca från Xerjoff börjar med en mix av vanilj, mysk och olika blommor. Den har en rätt så pudrig doft och innehåller fem fantastiska blomnoter som jag tycker är svåra att urskilja från varandra i den här doften... Iris, jasmin, liljekonvalj, viol och syren. Jag tycker att jag känner lite av allihop men att de smälter ihop med varandra helt perfekt. Förutom vaniljen, mysken och alla blommorna så finns det också en liten fruktig touch från kumquat, men den försvinner väldigt snabbt.

Strax dyker det upp en doftnot som jag har väldigt svårt för att förklara, men som jag fullkomligt älskar, nämligen ambrette (musk mallow). När jag läser om den så beskrivs den som myskig med en växtlig och lätt metallisk känsla. Jag tycker att den noten är väldigt tydlig här i Dama Bianca från Xerjoff och även i Homme Intense från Dior och Curium från One of Those. Nu när den noten dyker upp så blir jag helt förälskad i doften!

Sen utvecklas doften till att bli väldigt mjuk och otroligt vacker med blommorna, ambrette, vanilj, mysk och nu även sandelträ, pyttelite cederträ och en liten touch av malt som påminner om doften av whisky.

Dama Bianca är helt underbar!Inga kommentarer: