fredag 2 juni 2017

365-2017 Nr 153/365 Eau Océane

Eau Océane från Biotherm handlar i början främst om en mix av vattennoter, mysk och ekmossa tycker jag... och tyvärr kan jag inte säga att jag gillar den mixen. Jag har väldigt svårt att tycka om vissa vattniga noter i parfymer (som t.ex gurka och vattenmelon) för att jag tycker att de ofta doftar lite unket. Här i Eau Océane tycker jag att mixen av mysk och vattennoterna får den där lite unkna känslan som jag har svårt för. Själva mysken tycker jag är riktigt spännande, men för mig förstörs den av vattennoterna.

MEN... Efter bara någon minut tar mysken över totalt och gör att doften blir riktigt sexig på ett lite småsnuskigt vis. Den påminner mig lite om hur jag har för mig att Bosque från Humiecki & Graef doftar (det var väldigt länge sedan jag testade den, så jag kan ha fel. Men det är så jag har för mig att den doftade.)

Den har också en hint av blommighet i bakgrunden, bakom all mysk.

Så den här doften gick från att jag tyckte riktigt illa om den i början till att jag tycker riktigt mycket om den efter ungefär 1 minut... Gränsen mellan det där unkna/vattniga och det där sexiga/myskiga är hårfin, men kan verkligen få mig att antingen avsky eller älska en doft.

Sen blir doften ganska snabbt mycket lättare och är väldigt hudnära efter ett par timmar och är nästan helt borta efter 3 timmar. Så tyvärr kan jag inte ge den något högt betyg eftersom den har så dålig hållbarhet på min hud.


Inga kommentarer: