torsdag 8 juni 2017

365-2017 Nr 159/365 Homme Sport (2008)

Homme Sport (vintage-formulan från 2008) från Dior är en doft som jag väldigt länge har varit nyfiken på, men som jag inte har haft någon möjlighet att testa... förrän jag äntligen lyckades få tag i en flaska för ett tag sedan.

Den versionen som har funnits i butikerna sedan 2012 är en frisk och fräsch doft som fokuserar mycket på citrus, iris, ingefära och cederträ. Men här i originalversionen från 2008 finns det ingen iris och istället fokuserar den på ännu mer citrus med bland annat en väldigt härlig grapefrukt och en superfräsch citron samt att jag även känner en lite sträv och riktigt härlig touch av vetiver och en intressant hartsdoft. Även här i originalet hittar man cederträ och ingefära, så de har mycket gemensamt. Men de stora skillnaderna tycker jag är att 2008-versionen har mer citrus som också sitter kvar väldigt länge, samt hartsdoften och att 2012-versionen har sin fina och speciella iris.

Jag älskar Dior Homme Sport 2012, men jag måste säga att Dior Homme Sport 2008 verkligen har lyckats linda mig runt sitt finger. Jag älskar den också! Om jag måste välja en av dem så tror jag faktiskt att det blir 2008.

För att göra det hela ännu mer komplicerat så har de nu gjort om den igen, så nu finns det en Dior Homme Sport 2017, som tydligen ska vara mer lik den här versionen från 2008, men den nya från 2017 har jag inte testat än. Men jag är självklart väldigt nyfiken på den!Inga kommentarer: