fredag 16 juni 2017

365-2017 Nr 167/365 La Vierge de Fer

La Vierge de Fer från Serge Lutens är så härlig och vacker att jag knappt vet vad jag ska skriva om den.

Den har en underbar doft av liljor som faktiskt inte blir så tung som liljedofter ofta är, en saftig och söt pärondoft som känns som att man precis har tagit en tugga av ett riktigt saftigt päron så att saften rinner ned för hakan och så har den även en lätt metallisk touch som jag tycker passar helt fantastiskt bra tillsammans med liljorna och päronen. Den innehåller även rökelse och sandelträ, men de noterna tycker jag inte att de är så framträdande.

När den har suttit på huden ett tag så doftar den mindre och mindre päron och fokuserar mer och mer på den fina liljedoften med en lätt metallisk bakgrund. Fantastiskt fin!

Så måste jag ju kommentera flaskan också. Jag tycker inte riktigt om att dutta på mig parfym, jag vill helst spraya på mig den. Men de här klockformade flaskorna (som kallas för bell jars) är ju så fantastiskt vackra så jag känner att jag kan stå ut med att dutta på mig doften.


Inga kommentarer: