onsdag 28 juni 2017

365-2017 Nr 179/365 Le Parfum de Therese

Le Parfum de Therese från Frederic Malle är en doft som jag faktiskt hade glömt bort hur den doftade. Så det blev en överraskning när jag sprayade på mig den idag.

Jag möttes direkt av en fruktigt söt doft av plommon och melon med en lite syrligare touch som kommer från tangerin. Den har även en vacker rosdoft, en torr och grön vetiver, en mjuk läderdoft och lite cederträ. Som ni märker så är det mycket olika dofter på en och samma gång och jag måste säga att jag tycker att de bildar en intressant helhet som är väldigt annorlunda och känns gnistrande/mousserande/kolsyrad eller hur man nu ska förklara det. De noterna som sticker ut mest är det mjuka lädret, den syrliga tangerinen samt den fruktiga mixen av plommon och melon.

Sen efter ett tag försvinner den gnistrande delen och den syrliga tangerinen. Efter det är doften väldigt mjukt läderaktig, lite träig och med en tydlig fruktighet. Väldigt fin!


Inga kommentarer: