söndag 2 juli 2017

365-2017 Nr 183/365 Vocalise

Vocalise från Maitre Parfumeur et Gantier är en glad, blommig och mjukt träig doft som inte alls doftar så som jag hade föreställt mig att den skulle dofta.

När jag läste om den och såg att folk som har röstat på Fragrantica har fyllt i att de tydligaste noterna är svarta vinbär, rosor, röda bär och ylang-ylang (följt av angelica, sandelträ och amber) så fick jag upp en bild av en syrlig och fruktig doft med mycket rosor och en sötma från ylang-ylang med en varm och mjuk bakgrund.

Men helt ärligt så känner jag inga svarta vinbär och istället känner jag mest en blommig och småsöt doft från ylang-ylangen och rosorna, en varm och mjukt träig doft av sandelträ och amber samt en lätt örtighet från angelican. Bären tycker jag inte att jag känner speciellt mycket av... Möjligtvis lite sötma från de röda bären, men ingen syrlighet och som sagt, inga svarta vinbär.

Det är en väldigt fin doft av hög kvalité, men det känns inte som en doft som jag kommer använda så mycket. Så den här kommer jag sälja igen.

Inga kommentarer: