onsdag 5 juli 2017

365-2017 Nr 186/365 Prakt

Prakt från Svensk Parfym börjar med en väldigt naturlig skarp och grön doft av svartvinbärsblad. Det doftar lite som att man har gnuggat en massa blad mellan händerna och sedan för händerna till näsan och tar ett djupt andetag.

Den har också en väldigt spännande syrlig doft som jag antar att den kommer från svarta vinbär, krusbär och rabarber. Det är inte så att jag specifikt kan säga att det doftar av just de tre noterna, men den har den där härligt syrliga känslan som man finner i både svarta vinbär, krusbär och rabarber. Den här syrliga doften förstärker den skarpa gröna doften och ger den en helt ny fruktig dimension.

Senare under dagen smyger det fram en lätt jordig doft bakom allt det gröna som får det att kännas som att man är i en sommarträdgård med nyplanterade bärbuskar. Över alltihop ligger det också en fuktig känsla som kommer från "regnnoten" i doften som får det att dofta som att det nyss har regnat och att bladen på buskarna är täckta av regndroppar som glittrar i solskenet.

Det här är en väldigt intressant och naturtrogen doft som jag tror att vissa kan ha lite svårt för eftersom den har en väldigt skarp grön doft. Precis som svartvinbärsbuskar faktiskt har... Men jag älskar den och är så glad att jag köpte en flaska av den! Jag älskar när dofter är så naturtrogna att de verkligen målar upp en bild i huvudet så som den här doften gör.

Om du är nyfiken på någon av dofterna från Svensk Parfym så bjuder de just nu på fraktkostnaden under hela juli när man använder koden "SHIPJULY" vid beställningen på www.svenskparfym.se. Jag kan verkligen rekommendera alla tre dofter som de nyligen har lanserat och jag tycker att det är så bra att de både finns i flaskor på 30 ml och även i små flaskor på 5 ml.Inga kommentarer: