onsdag 19 juli 2017

365-2017 Nr 200/365 Habit Rouge, EdP

Habit Rouge, EdP från Guerlain är en doft som jag har väldigt svårt att beskriva och därför har jag undvikit att recensera den tidigare.

Den börjar med en frisk fläkt av citron innan den, några sekunder senare, får sällskap av Guerlains välkända "Guerlinade". Den känns lite som en lillebror till Shalimar, eftersom de har en del likheter tycker jag. Men Habit Rouge är snällare och mer lättburen än vad Shalimar är.

I början tycker jag också att ekmossan är rätt så framträdande och efter ett tag känner jag en tydlig doft av nejlika. Andra noter som spelar en väldigt viktig roll i den här doften är bl.a vanilj, läder, benzoin, amber och sandelträ. Sen innehåller den många fler noter, men jag känner att det inte riktigt hjälper att rabbla en massa noter för att beskriva den här doften.

Habit Rouge är verkligen en helt fantastisk doft och jag önskar att jag kunde beskriva den på ett sätt som visar hur underbar den är! Har ni möjlighet att testa den så tycker jag absolut att ni ska göra det. Den är verkligen ett mästerverk!Inga kommentarer: