torsdag 20 juli 2017

365-2017 Nr 201/365 Geranium Pour Monsieur

Geranium Pour Monsieur från Frederic Malle börjar med en intensiv mintdoft som är väldigt uppfriskande och påminner om tandkräm. Den har också en lakritsaktig doft från stjärnanis, så det känns lite som en tandkräm med lakritssmak. Men den får snabbt sällskap av en lite torrare/strävare doft av geranium, en ganska mjuk rökelsedoft och lite mysk som passar perfekt ihop med minten och stjärnanisen.

Senare övergår den till att bli kryddig och ger mig lite julkänsla när bland annat kanel och kryddnejlika dyker upp och förändrar doften totalt.

Sen lugnar kryddorna och julkänslan ned sig igen och då är det rökelsen som står i fokus med en lätt kryddig bakgrund och lite geranium.

Det här är en riktigt spännande doft som ändrar karaktär flera gånger under dagen. Jag tycker att det är så intressant att den kan gå från att vara en tandkrämsaktig mint/lakritsdoft, till att bli en mint/geranium/rökelse-mix, till en julaktigt kryddig doft och sedan tillbaka till rökelsen igen. Så häftigt och jag tycker riktigt mycket om alla de olika stadierna som doften går igenom.Inga kommentarer: