söndag 30 juli 2017

365-2017 Nr 211/365 Angel Les Parfums de Cuir (The Fragrances of Leather)

Angel Les Parfums de Cuir (The Fragrances of Leather) från Thierry Mugler är en av alla varianter som finns av Angel och den här gången är den fullpackad med läder.

Den vanliga Angel är väldigt bombastisk och domineras av massor med mörk och smutsig patchouli, röda bär, choklad och jasmin. Den har även en del sockervadd och vanilj. Den är verkligen en powerdoft!

Men här i Angel Les Parfums de Cuir har man bombarderat den med massor med extra noter (ok, här kommer allihop: melon, kokos, läder, mandarin, svartvinbärsblad, jasmin, sockervadd, bergamott, iris, aprikos, läder, honung, svarta vinbär, plommon, persika, orkidé, röda bär, jasmin, liljekonvalj, ros, tonkaböna, amber, patchouli, läder, vanilj, mysk, kola och mörk choklad... Ja, läder ska stå med tre gånger eftersom det finns läder både i toppnoterna, hjärtnoterna och basnoterna... och jasmin står med två gånger eftersom den finns med i toppnoterna och hjärtnoterna...) men jag tycker att det är den mörka patchoulin, lädret och chokladen som är tydligast.

Man känner en fruktighet i doften och man känner absolut den välkända Angel-doften, men den här läderutgåvan känns som en lite mörkare Angel med massa läder. Senare under dagen blir även kolan och vaniljen väldigt framträdande.

Helt underbar doft och så himla snygg flaska!

Inga kommentarer: