måndag 31 juli 2017

365-2017 Nr 212/365 Noir Epices

Noir Epices från Frederic Malle börjar med en rätt så annorlunda doft som jag har svårt att sätta fingret på vad det är. Den har definitivt en citrusfräsch känsla, vackra rosor och en lite halvbitter doft av geranium, men det är något mer där som jag inte har en aning om vad det är... men det är något som jag gillar.

Snart dyker det upp en kryddig sida i doften när jag börjar känna doften av kryddnejlika, muskotnöt, kanel och peppar, men det är fortfarande geranium och ros som är de tydligaste noterna tillsammans med det där som jag inte vet vad det är. Det kanske kan vara en nyans av geranium som jag inte har känt förut. Även en träighet dyker upp efter ett tag och den smälter ihop perfekt med kryddorna och blommorna.

Senare på eftermiddagen och framåt kvällen är doften sträv och typiskt maskulin med mycket geranium, lite kryddighet och med en träig känsla.

Noir Epices är en riktigt bra doft av hög kvalité, men det är inte en doft som jag använder speciellt ofta. När jag väl använder den så trivs jag väldigt bra i den, men det är ingen doft som jag brukar längta efter att använda.Inga kommentarer: