lördag 5 augusti 2017

365-2017 Nr 217/365 Dioressence

Dioressence från Dior är en klassisk och fantastiskt vacker chypre som lanserades 1979 och är fylld av bland annat aldehyder och ekmossa. Den här lilla flaskan är en gammal vintageflaska, så den doftar inte riktigt som den nya omformulerade versionen. Jag har inte riktigt koll på den nya, men jag har för mig att jag har läst att det är ekmossan som står för den största skillnaden då det var äkta ekmossa i vintageformulan, men när man plötsligt inte fick använda naturlig ekmossa i parfymer längre fick de leta efter andra alternativ istället och göra en ny version av doften.

Doften börjar med en halvbitter bergamott, vackra aldehyder, gröna noter och en halvsmutsig patchouli. Sen kommer det fram lite blandade frukter, nejlika, ros, ylang-ylang, kanel, orrisrot och geranium.

Senare dyker även basnoterna upp med framför allt styrax, patchouli, ekmossa, vetiver, benzoin och lite vanilj. Precis som många andra liknande dofter så är Dioressence verkligen fullpackad av doftnoter och resultatet är helt fantastiskt!Inga kommentarer: