onsdag 9 augusti 2017

365-2017 Nr 221/365 Si Do Ambrette

Si Do Ambrette från Reminiscence är väldigt vacker och fluffig med en mix av iris, ambrette och morot. Den börjar lite skarpare, kallare och fräschare, men övergår sedan till att bli vacker och fluffig.

Den har en hel del andra noter också (persika, päron, kryddnejlika, cederträ, vanilj, apelsin, citron, bergamott, mysk och ylang-ylang) men jag tycker att det är just iris, ambrette och morot som har huvudrollerna i den här doften medan de andra får nöja sig med att ha biroller och statistroller. De olika citrusfrukterna får skina en stund i början, men de försvinner ganska snabbt.

Irisen är kall, vacker och känns väldigt ståtlig, men där kommer ambrettenoten in och väger upp det med sin mer mysiga och avslappnade doft. Sen har vi moroten som jag tycker är rätt så lekfull och den bidrar med något annorlunda som verkligen sticker ut. Det doftar som en egenodlad morot som man har dragit upp ur jorden, sköljt av och tagit en tugga av.

Senare är det ambrette och iris som fortsätter dofta helt fantastiskt mysigt och vackert och precis som man hör på namnet så är det ambrette som har huvudrollen.Inga kommentarer: