måndag 14 augusti 2017

365-2017 Nr 226/365 Damask Oud

Damask Oud från Boss är en av dofterna i deras exklusiva kollektion The Collection. När jag köpte den tyckte jag att den var helt fantastisk. Nu har jag inte använt den på väldigt, väldigt länge. Jag tror faktiskt att det kan vara ett par år sedan jag använde den senast. Jag har fått för mig att den inte riktigt känns som jag... Men nu när jag sprayade på mig den så inser jag varför jag köpte den. Det är en riktigt bra doft av hög kvalitet och den påminner mig inte om någon annan doft jag har testat.

Den är torr och varm med en mjuk och mysig touch i sig, men det mjuka och mysiga tar aldrig över. Doften är väldigt vuxen! Den består av vitpeppar, saffran, ros, rökelse, guaiacträ, oud, cederträ och papyrus.

Det här är en doft som inte ska sprayas för mycket! Ett spray på halsen/bröstet räcker gott och väl. Sprayar man för mycket så blir den väldigt mastig och kvävande. Torrheten i parfymen gör att det känns som att den är väldigt tjock/tät och om man då sprayar för mycket så tycker i alla fall jag att det känns jobbigt. Lite som att luften blir trögare att andas. Jag tror att vitpeppar och saffran bidrar med väldigt mycket av den här känslan och tillsammans med alla tränoter så blir doften väldigt mörk och dov. Så gör både dig själv och alla runt omkring dig en tjänst genom att spraya lite mindre av den här doften. (En bonus är ju att flaskan räcker längre då också.)

Det som ger doften lite mysighet och som gör att den blir vacker och undviker att bli too much är att den har lite ros i sig som verkligen passar perfekt ihop med de mörka och mastiga noterna.

Det är bara i början den är så där kvävande. Den lugnar snabbt ned sig och när doftnoterna blandas till perfektion blir doften så himla sexig! Den är fortfarande mörk och träig men den torra vitpepparn förlorar den mastiga torrheten och rosen växer och tar mer plats men är ändå i bakgrunden. Så sexig, så unik och så bra!

Jag hade förberett mig på att sälja den här flaskan, men den får nog bo kvar här.Inga kommentarer: