söndag 20 augusti 2017

365-2017 Nr 232/365 French Lover

French Lover från Frederic Malle är en spännande doft med mycket vetiver. Den känns både torr och fuktig på samma gång. Den har en torr vetiverdoft samtidigt som den har något grönt och örtigt som känns fuktigt, som att det nyss har regnat. Det gröna och örtiga är nog en mix av galbanum och kvanne.

Det finns också en spännande doft av kryddor och trä, en kall rökelse samt en fyllig doft av ekmossa och mysk i den här kreationen.

Alla noterna är väldigt framträdande och French Lover är, enligt mig, helt unik och påminner mig inte om någon annan doft jag har testat.

Jag har inte använt den här doften så många gånger, men varje gång jag gör det blir jag lika fascinerad över hur intressant den är och hur naturligt den doftar. Jag tycker att det känns lite som att man är djupt inne i skogen där det inte finns några andra dofter än de som skogen har att erbjuda (ok, förutom rökelse och mysk då) och att man har spillt ut en massa kryddor på marken.Inga kommentarer: