måndag 21 augusti 2017

365-2017 Nr 233/365 Mythos - Hommage à Greta Garbo

Mythos - Hommage à Greta Garbo från Grès börjar med en fruktigt fräsch rosdoft som får mig att tänka lite på den ros/rabarber-doftande Rose Ikebana från Hermes. Men här i Mythos finns det inga rabarber, här hittar man istället en fruktig mix av svarta vinbär, ananas, apelsin och äpple. De svarta vinbären har både den syrliga bärdoften och lite av de gröna, skarpa bladen.

Förutom rosorna och frukterna/bären så är även freesia en väldigt tydlig not i den här doften och den bidrar både med en fin blommig doft och en lite småspännande, lätt pepparaktig doft.

Den lite småskarpa svartvinbärsdoften och den lätta pepprigheten får doften att bli intressant och tillsammans med den lättomtyckta och lekfulla ros/fuktmixen blir den väldigt fin.

Den är som sagt väldigt fin och lite småspännande, men efter ett tag dyker det upp något som jag inte riktigt vet vad det är, men det känns lite skumt och som att det inte riktigt passar in. Doften innehåller även mysk, iris och sandelträ och jag antar att det är en mix av någon/några av de noterna tillsammans med freesian som jag tyvärr tycker förstör den fina känslan i doften... men efter ytterligare ett tag försvinner den skumma doften igen och då återgår den till att bli väldigt fin.Inga kommentarer: