torsdag 24 augusti 2017

365-2017 Nr 236/365 Rien

Rien från Etat Libre d'Orange börjar torrt och nästan lite dammigt med mycket läder och rökelse. Något som piggar upp lite och känns som en solstråle som lyser genom det torra, virvlande dammet är en fin doft av tvålaktiga aldehyder.

De ljusa aldehyderna göms snart bakom allt läder och all rökelse, som nu även får sällskap av patchouli och lite ekmossa (tror jag). Det gör att doften blir väldigt mörk och mystisk. Jag tror att jag även kan känna lite av en pudrig iris som smyger runt i mörkret.

Efter några timmar träder något vaniljaktigt fram. Det doftar inte riktigt som vanilj, men det har en liknande mjuk, mysig känsla som vanilj har och jag tror att det är storax som bidrar med den doften. Ännu lite senare kan jag känna lite amber och labdanum som ger en len känsla och gör att doften blir ännu lite mysigare. Det är fortfarande den spännande doften av läder och rökelse som tar störst plats, men bakgrunden har blivit väldigt len och mysig tack vare de andra noterna.

Doften övergår under dagen från att kännas torr till att kännas fyllig och fuktig... lite som fuktig jord... inte doftmässigt, men när det kommer till känslan av doften.

Jag älskar den här unika doften!Inga kommentarer: