fredag 25 augusti 2017

365-2017 Nr 237/365 Boccanera

Boccanera från Orto Parisi är en doft som jag kan garantera att folk kommer ha väldigt olika åsikter om.

Det här är en helcrazy doft med massor med mörk choklad, svartpeppar, sandelträ och chili. Sen har den även en del ingefära och mysk också. Resultatet av de här noterna är, om man råkar spraya på sig lite för mycket, ett extremt doftmoln som liksom skriker "HÄR KOMMER JAG, UR VÄGEN!" på långt håll. Ett tips är att absolut inte spraya för mycket. Ett spray är lagom, två är på gränsen till för mycket!

Den mörka chokladen är så mörk och torr som den bara kan bli och ändå vara choklad... och inte kakao. Tillsammans med den kryddiga svartpepparn och chilin blir det ett moln som jag tycker är väldigt intressant på ett parfymnördigt och konstnärligt sätt. Det känns dock inte riktigt som en doft man bär för att "dofta gott" eller för att "behaga andra" eller för att "smälta in" eller så.

Använder jag ett spray så tycker jag att den är riktigt härlig, spännande, intressant och annorlunda. Tar jag två spray så tycker jag fortfarande om den, men det kan bli lite för mycket... och om jag tar tre spray så blir det alldeles för mycket och det blir stundtals jobbigt att andas. Molnet får då en kvävande känsla och även fast doften är riktigt spännande så tycker jag att den blir väldigt jobbig då.

Jag råkade spraya på mig lite för mycket en gång innan jag åkte till jobbet (jag jobbar som tågvärd) och det är en av de två enda gångerna jag har skämts för min parfym... (den andra gången var när jag testade Hellstone från Lush och åkte buss hem... Usch!) Men för att återgå till Boccanera och när jag hade för mycket av den på mig på jobbet så kände jag hela tiden när jag gick runt i tåget att det var ett stooooort doftmoln runt mig som var så kvävande torrt och kryddigt så det kändes som att alla resenärer borde ha hatat mig. För det finns inte den minsta lilla chans att de inte kände doften redan den sekunden jag kom in i deras sektion av tåget. Usch vad jag skämdes! Men det var ingen som sa något och jag lärde mig en läxa... att inte ta mer än ett spray av Boccanera!

Så...
1 spray: Mmmm... jag tycker riktigt mycket om den och framåt kvällen älskar jag den är den blir lite mjukare.
2 spray: Hmmm... ja jag gillar den, men lite småjobbig ibland.
3 spray: Snälla, släpp ut mig, jag behöver luft!


Inga kommentarer: