söndag 27 augusti 2017

365-2017 Nr 239/365 Parfum d'Habit

Parfum d'Habit från Maitre Parfumeur et Gantier börjar väldigt vackert med sandelträ, mjukt läder, en ganska mörk patchouli, rökelse och ett intressant inslag av svarta vinbär och apelsinblad. Den har också en tydlig fräsch doft av bergamott, men den tonas ned rätt så snabbt.

När bergamotten har tonats ned påminner doften mig om den fantastiska Richwood från Xerjoff. Den här är lite mörkare än vad Richwood är och de är inte jättelika, men det finns helt klart en del likheter.

Efter en liten stund kommer det fram en doft av geranium som tillsammans med patchoulin förstärker den lite mörkare och grövre delen av doften.

Senare övergår den mer och mer mot att bli mjukare och varmare när amber och vanilj smyger sig in i kompositionen. De andra noterna är fortfarande kvar och nu är det en fantastisk och väldoftande mix som påminner mig om Maremma från Tiziana Terenzi.

Jag har inte jämfört den här doften sida vid sida med varken Richwood eller Maremma, men jag kan känna tydliga likheter med båda två... samtidigt som den har en egen känsla... och eftersom båda de dofterna är helt underbara så kan jag ju inte göra annat än att älska även Parfum d'Habit!
Inga kommentarer: