måndag 28 augusti 2017

365-2017 Nr 240/365 My Dream - Hommage à Marlene Dietrich

My Dream - Hommage à Marlene Dietrich från Grès börjar med en otroligt fyllig och väldigt söt doft med massor av frukt och blommor. Den har också fått en rätt så framträdande skvätt av kryddnejlika. Det är en fin och vacker doft, men jag tycker att det blir lite för mycket av den tunga, fylliga frukt/blom/kryddnejlikedoften. Jag kan tyvärr inte säga att jag gillar den doften.

Men den blir väldigt snabbt mycket bättre. Jag vet inte exakt vad det är som gör att den blir bättre, men den känns inte så där överdrivet söt längre, även fast den fortfarande har kvar den söta doften. Jag tror att det till stor del beror på att fruktigheten har lugnat ned sig en aning.

Nu är den väldigt vitblommig med liljor och apelsinblommor. Liljorna tar väldigt mycket plats i den här doften! Det har också kommit fram en härligt vacker heliotrop som passar in perfekt med liljorna och apelsinblommorna. Doften är fortfarande fyllig och nu har den även blivit riktigt krämig.

En väldigt len och vacker doft av sandelträ har nu också kommit fram i denna krämiga blandning som snabbt har gått från att vara något jag inte gillar till något jag tycker väldigt mycket om!

Den innehåller många fler noter än jag nämnt här och jag kan nog faktiskt känna lite av nästan allihop. Frukterna kan jag inte påstå att jag kan urskilja att det är exakt de frukterna, det känns mer som en fruktig blandning där ingen av dem sticker ut eller känns speciellt äkta/naturlig. Liljekonvaljen kan jag inte heller säga att jag känner, men alla de andra noterna känner jag... Här kommer de: ananas, svarta vinbär, melon, äpple, kryddnejlika, tangerin, lilja, apelsinblomma, viol, heliotrop, liljekonvalj, ros, sandelträ, amber, mysk, vanilj, vetiver och irisrot.

Inga kommentarer: