onsdag 30 augusti 2017

365-2017 Nr 242/365 Oudh Osmanthus

Oudh Osmanthus (som hette Oud förut) från Mona di Orio är en varm och fyllig doft med mycket oud och harts, men också med en hel del fruktighet och gröna, naturliga dofter.

Direkt efter applicering känner jag en mix av fruktighet från grön mandarin och osmanthus (osmanthus har jag aldrig doftat på, men jag läste att den har en aprikosliknande doft), en varm hartsig doft från elemi, en grön doft av apelsinblad och en mörk ouddoft som är lite mystisk och spännande, men helt utan den där gödselaktiga touchen som vissa ouddofter har.

Efter en stund känner jag även lite sälta från ambra, en lite småsmutsig patchouli, en träig kryddighet från cypriol eller cyperus scariosus eller vad det nu heter (en halvgräsart) och en träighet, utöver ouden, från cederträ. Dessa noter är inte så väldigt framträdande, men jag tycker att jag känner lite av dem.

Senare blir den mjukare och mysigare och den är så oerhört vacker och len. Det är nu oud och elemi som dominerar doften tillsammans med en väldigt svag hint av fruktighet, som jag tror att den kommer från osmanthusen.

Det här är verkligen en helt underbart fantastisk doft!
Inga kommentarer: