torsdag 31 augusti 2017

365-2017 Nr 243/365 L'Air du Désert Marocain

No 02 L'Air du Désert Marocain från Tauer börjar torrt och kryddigt med en svag hint av blommighet. Det dyker snabbt upp en varm och len doft som får den här doften att bli helt magiskt bra! Men i början är den väldigt kraftfull, så man får se till att inte spraya för mycket av den. I dag tog jag ett litet spray på bröstet och ett litet spray på ena armen och mer än så tycker jag inte att man behöver.

Det här är en sådan doft som jag inte lyckas beskriva med hjälp av doftnoter, för vad jag än skriver då så tycker jag att det låter fel. Jag vill istället säga att den är torr, kryddig, varm och ganska fyllig, men att den ändå har en lätt luftighet över sig.

Jag tycker att namnet på den här doften är helt perfekt, för den doftar verkligen så som jag föreställer mig att marockansk ökenluft doftar. Varmt, torrt, luftigt och med en kryddig doft som blåser in från någon kryddmarknad. Jag har aldrig varit i Marocko, men det är så jag föreställer mig att det doftar där.

Senare under dagen lugnar det torra och kryddiga ned sig och då får blommigheten ta lite mer plats i en riktigt mjuk, mysig, varm och len doft. Även fast blommorna blir lite tydligare så känns det ändå inte som en blommig doft.

Underbar!
Inga kommentarer: