måndag 4 september 2017

365-2017 Nr 247/365 Mitsouko, EdT

Mitsouko, EdT från Guerlain är en doft med väldigt mycket ekmossa, vetiver, persika och lite kryddighet som är insmuget bland de andra noterna. I början känner jag även en citrusdoft som sedan försvinner igen bakom allt det andra.

Den är torr, grön, rivig och lite halvsmutsig, men så har den också en vacker, fruktig och lite småsöt sida av persika, ylang-ylang och några andra blommor. Jag tycker att den mixen är väldigt spännande och det känns direkt att det är en doft från Guerlain och att den har den välkända "Guerlinaden" i sig.

Ju längre den får sitta på huden desto mindre torr, rivig och smutsig blir den... och jag tycker att den är underbar från början till slut!

Det här är den nuvarande versionen av EdT (Eau de Toilette) som finns i butikerna nu. Så har jag även en vintage-flaska med PdT (Parfum de Toilette), men den skriver jag om någon annan dag... för de är väldigt olika.Inga kommentarer: