fredag 8 september 2017

365-2017 Nr 251/365 En Passant

En Passant från Frederic Malle har en väldigt naturlig doft av syren, men den är inte så tung som syrendofter kan vara och det beror nog på att den innehåller vete, vattennoter och gurka som gör att den blir lite lättare och "tunnare". Tack vare vetedoften får den även en lite mjukare känsla... och jag måste säga att jag är väldigt glad över att gurkan inte har den där unkna doften som parfymer med gurka i brukar ha. Jag brukar hata gurkdofter!

Trots att doften är väldigt fin och har en väldigt realistisk syrendoft så är det här ingen doft som imponerar på mig. Den känns alldeles för enkel för att motivera den höga prislappen och det känns inte som en doft från Frederic Malle. Det känns som att den lika gärna skulle kunna komma från Yves Rocher och de har faktiskt en syrendoft som heter Lilas Mauve som är rätt så lik den här. Visst, den har inte den mjuka vetenoten i sig, men med tanke på att En Passant kostar mer än 7 gånger så mycket som Lilas Mauve så tycker jag inte att den är värd pengarna.

Det här är nog den första doften från Frederic Malle som inte har lyckats imponera på mig tror jag.

Lilas Mauve kostar 239 kr för 100 ml och finns att köpa här. (Det här är en reklamlänk, som innebär att jag får provision om du klickar på den och köper något. Men allt jag har skrivit är mina ärliga åsikter.)

En Passant kostar mellan 360-1760 kr för 10-100 ml och finns att köpa här och här. (De här två länkarna är inte reklamlänkar.)Inga kommentarer: