onsdag 13 september 2017

365-2017 Nr 256/365 Perle de Mousse

Perle de Mousse från Ann Gerard börjar med en väldigt grön doft av murgröna och galbanum som både har en fräsch touch men också en lite mer mörk/skarp/bitter/mystisk/småkryddig känsla. Jag tycker väldigt mycket om den här typen av skarpa gröna dofter!

Allt det gröna får snabbt sällskap av en vitblommig doft av gardenia, jasmin och liljekonvalj samt en distinkt doft av rosépeppar och kryddnejlika. De vita blommorna passar perfekt ihop med det gröna, men jag tycker att rosépepparn och framför allt kryddnejlikans doft skär sig mot den skarpa och bittra delen av det gröna. Jag älskar som sagt den här typen av gröna dofter och jag älskar även doften av kryddnejlika, men blandningen av dem i den här doften går inte riktigt ihop tycker jag. Det blir för mycket på något sätt.

Kryddnejlikan lugnar snabbt ned sig så att den spännande gröna doften får mer uppmärksamhet igen och nu har de vita blommorna "smält ihop" med det gröna och det ger en fyllig touch till doften. Den här delen av doften älskar jag!

Men lite senare får det vitblommiga, det gröna och det kryddiga en lite halvunken och småsur doft som jag har väldigt svårt för. Den känns väldigt skarp och frän. Jag vet inte riktigt om det är någon typ av aldehyder eller mysk som kommer in och förstör doften, men det är i alla fall något jag inte gillar. Lite senare dyker det också upp lite vanilj och jag tycker inte att den passar in, så det gör att jag tycker ännu mindre om den.

Den här doften är verkligen som en berg och dalbana med alla turer hit och dit... Den gick från att vara spännande och riktigt bra till att bli något jag inte riktigt gillar och senare till något jag älskar och slutligen till något jag faktiskt tycker luktar illa. Så den här doften är ingenting för mig.Inga kommentarer: