måndag 18 september 2017

365-2017 Nr 261/365 Najaf (Zanzibar)

Najaf (som nu har bytt namn till Zanzibar) från Xerjoff är en doft som inte påminner mig om något annat. Helt ärligt så tror jag att jag bara har använt den en eller två gånger förut, även fast jag har haft den här boxen i flera år och jag har för mig att jag inte tyckte så mycket om den då... så det är därför jag inte har använt den fler gånger. Men nu tyckte jag att det var dags att plocka fram den.

Den börjar med en väldigt annorlunda och svårbeskriven doft som känns smutsigt oudig (utan att få den där gödseldoften), torrt träig och tobaksaktig, lite fruktigt söt någonstans i bakgrunden (från osmanthus tror jag), pyttelite grön och även lite mjuk. Den påminner mig som sagt inte om något annat och jag vet inte riktigt vad jag tycker om den. Jag gillar att den är så annorlunda och jag tycker att den doftar gott... tror jag... och jag tror att det är tobak, oud och osmanthus som är mest framträdande... men det känns inte som en doft jag kommer använda.Inga kommentarer: