onsdag 20 september 2017

365-2017 Nr 263/365 Portrait of a Lady

Portrait of a Lady från Frederic Malle är en av de första nischdofterna som jag föll för när jag nyligen hade börjat intressera mig för parfymer. Den har en spännande och mörk doft av rökelse, kryddnejlika, patchouli och kanel blandat med en fruktighet från hallon och svarta vinbär samt en fylligt vacker doft av rosor, sandelträ och benzoin. Resultatet av alla dessa noter är väldigt vackert, sexigt och mystiskt.

Den här doften är verkligen beroendeframkallande och jag älskar att jag varje gång jag sniffar på armen känner olika doftnoter. Den är mörk och sexig med mycket rosor hela dagen, men i vissa andetag känner jag extra mycket hallon, i andra får jag mer kryddnejlika och ibland är det sandelträ och benzoin som tar extra mycket plats.

Portrait of a Lady är en underbar doft som är skapad av parfymören Dominique Ropion och jag tycker att alla borde testa den någon gång.Inga kommentarer: