fredag 22 september 2017

365-2017 Nr 265/365 M7 Oud Absolu

M7 Oud Absolu från Yves Saint Laurent är en ny version (från 2011) av den fantastiska M7 (från 2002) som de sedan slutade tillverka.

Jag tycker faktiskt att de har gjort ett väldigt bra jobb med att återskapa mästerverket M7 och det är bara några små saker jag kan känna att de har förändrats.

Originalet M7 börjar med en tydligare doft av mandarin och bergamott än vad den nyare M7 Oud Absolu gör. M7 Oud Absolu känns istället lite mörkare och fokuserar mer på ouden. Det känns också som att den gamla M7 har mer djup än den nya... men det är väldigt små skillnader (förutom början med mandarin och bergamott, för där är det rätt stor skillnad tycker jag) och efter ungefär en timme är de så lika att jag nästan inte känner någon skillnad på dem. Så den nya är faktiskt riktigt bra måste jag säga!

Eftersom de är så lika efter första timmen så lägger jag in en länk till min recension av M7 här nedanför. För om man bortser från början av doften så stämmer den recensionen lika bra in på M7 Oud Absolu.

Klicka här för att komma till min recension av M7.
Inga kommentarer: