lördag 23 september 2017

365-2017 Nr 266/365 My Life - Hommage à Marlene Dietrich

My Life - Hommage à Marlene Dietrich från Grès börjar blommigt och mjukt träigt med en varm bakgrund. Det dyker även upp en väldigt härlig patchouli som varken är mörk och smutsig eller snäll och lätt, den är någonstans däremellan. Patchoulin känns lite som doftens ryggrad och att de andra noterna är uppbyggda runt den, fram tills blommorna växer upp och täcker patchoulin, så att den bara kommer fram lite grann.

När det kommer till blommigheten så tycker jag att det är heliotrop som är mest framträdande. Jasmin och apelsinblom tycker jag inte att jag känner så jättemycket av och blåregn, som den även innehåller, vet jag inte hur det doftar, så den kan jag inte riktigt säga om den är så tydlig... men jag känner en blommig doft som påminner lite om syren och jag antar att det är den som är blåregn.

Tillsammams med alla fylliga blommor och patchoulin som smyger sig fram ibland har den som sagt också en mjuk träighet och lite värme, som kommer från cederträ, sandelträ, benzoin och labdanum.

Jag kan också känna en lite tuffare doft som jag tror kommer från rom (drycken) och den gör att den här doften, som domineras av blommorna, inte blir för vacker och blommig.

Det är kanske ingen jätteoriginell doft, men den är riktigt fin och härlig!
Inga kommentarer: