lördag 30 september 2017

365-2017 Nr 273/365 Tuberose Angelica

Tuberose Angelica från Jo Malone är en doft som jag fastnade för direkt. Tuberos är verkligen en av mina nya favoritnoter med sin vitblommighet som kan vara allt från vacker och fräsch till köttig och sexig. Här i denna underbara doften är den mer åt det vackra, fräscha hållet, men den har ändå en fyllig krämighet som gör att den blir extra intressant. Tuberosen är sedan ihopparad med en grön, örtig och uppfriskande kvanne (angelica på engelska) som får doften att sticka ut från många andra tuberosdofter (även fast jag tycker att tuberosdofter oftast är väldigt olika eftersom tuberos som sagt kan dofta på väldigt olika sätt).

Förutom tuberos och kvanne, som är de två mest framträdande noterna, så har de även droppat i amber och "träiga noter" i den här doften och det gör att den får en varmare, stadigare/fastare känsla som passar otroligt bra ihop med det vackra och det gröna/örtiga.

De här fyra noterna bildar tillsammans en väldigt spännande och intressant doft som, i alla fall för mig, är väldigt beroendeframkallande. Den påminner mig också om något från när jag var liten, men jag har ingen aning om vad... men det är något som får mig att känna mig trygg och glad.

Behöver jag ens säga att jag älskar den? Det är redan ganska tydligt va?

Sen vill jag bara tillägga att den här doften passar perfekt att använda ihop med Mimosa & Cardamom som jag skrev om häromdagen, som även den kommer från Jo Malone. Min recension av den doften hittar ni här.
Inga kommentarer: