söndag 8 oktober 2017

365-2017 Nr 281/365 Etiquette Bleue

Etiquette Bleue från D'Orsay är en doft som skapades 1830 av greven Alfred D'Orsay till hans älskarinna Lady Blessington. Sen reformulerades och återlanserades doften av Florent Leblanc 2008.

Direkt när jag sprayade på mig den fylldes rummet av en frisk, grön och vitblommig doft av citron, bergamott, rosmarin, apelsinblom och en liten skvätt apelsin. Jag fullkomligt älskar den här typen av citrus/apelsinblom/gröna dofter! De känns så klassiska, fräscha och vackra!

Snart får den klassiskt fräscha doften sällskap av en varm, mysig, mjuk och romantisk blandning av vanilj, sandelträ, rosenträ, amber, opoponax och myrra. Dessa varma, mjuka och fylliga dofter ger verkligen det friska, fräscha, gröna och den vackra apelsinblomman en helt ny skepnad och skapar perfektion!

Lite senare övergår doften till att bli lite mörkare och får en mystisk hartsaktig känsla, även fast den fortfarande har både fräschhet och mjukhet över sig. Den har även fått lite sötma som känns fylligt honungsaktig. Jag tror att det är opoponax, myrra och träsorterna som står för den här förvandlingen.

Sen blir den otroligt len och krämig när en fantastisk träig doft tar över och stannar resten av dagen.

Det här är första gången jag använder den här doften och jag är så glad att jag blindköpte den! Jag älskar den!Inga kommentarer: