tisdag 10 oktober 2017

365-2017 Nr 283/365 Homme

Homme från Dior är en av mina absoluta favoriter när det gäller designerdofter! I det här inlägget kommer jag börja med att recensera den omformulerade versionen från 2012 (den högra flaskan, med svart rör) och så kommer jag nämna lite om skillnaden mellan den och de två vintagevarianterna från 2005 och 2010 (2005 är den till vänster, med "Dior" ingraverat på röret och 2010 är den i mitten).

Dior Homme är väldigt välkänd, så jag gissar att många av er som läser det här har testat den någon gång. Den har en väldigt mjuk och fin doft av framför allt iris, läder, lavendel och kakao. Den har även en varm och lite småsöt amber, lite vetiver och lite patchouli som "smutsar till den lite" så att den inte blir för mjuk och gör den lite mörkare, så den inte blir för snäll. I början känner jag också en frisk fläkt från bergamott... men det är framför allt iris, läder, lavendel och kakao som ger Homme sin karaktäristiska och lättälskade doft.

När det kommer till de gamla vintageflaskorna som släpptes innan doften formulerades om så tycker jag att de känns piggare och gladare. De har också en mer läppstiftsaktig iris och de är inte riktigt lika mörka som den omformulerade versionen. Det känns också som att de har mindre kakao än den nya. När man jämför dem sida vid sida så känns skillnaden jättestor mellan den nya och de gamla, men när jag bara använder en av dem så tänker jag inte så mycket på skillnaden.

Den nya versionen är helt klart riktigt bra, men de gamla vintageflaskorna är utan tvekan bättre och jag är så glad att jag har lyckats få tag i dem! Flaskan från 2005 är helt magiskt bra, den från 2010 är nästan lika underbar och den senare från 2012 är mörkare och mer mumsig, men den känns inte lika djup och originell som originalformulan.

Om du hittar en flaska från innan omformuleringen (med silverfärgat rör) så tycker jag absolut att du ska köpa den! Men den nya är som sagt också riktigt bra!
Inga kommentarer: