lördag 14 oktober 2017

365-2017 Nr 287/365 Velvet Orchid

Velvet Orchid från Tom Ford är ett felköp som blev väldigt lyckat. Jag blandade ihop den med White Patchouli och hade för mig att det var Velvet Orchid som doftade så när jag beställde den. Men Velvet Orchid är också helt underbar, så jag är väldigt nöjd med att jag råkade beställa den.

Det här är en vacker doft som gör mig lugn och glad. Den har mycket blommor (bl.a heliotrop, magnolia, apelsinblom, jasmin, ros och två sorters orkidéer) som får sällskap av bland annat sandelträ, honung, rom (drycken), mocka, vanilj, myrra, mandarin och bergamott. Det är väldigt mycket på en och samma gång, men allt passar ihop så himla bra och det blir som ett stort, lyxigt moln som känns mjukt, lent och vackert.

Det här är en doft som inte är diskret på något sätt. Den tar mycket plats och skapar verkligen ett stort, fylligt doftmoln... men eftersom doften är så mjuk och len så tycker jag inte att molnet blir för fylligt eller för mycket så det blir jobbigt på något sätt.

Senare under dagen tonas nästan alla blommor ned och då blir den en mjuk och mysig doft fylld av sandelträ, rom, mocka, vanilj och honung. Fantastiskt!Inga kommentarer: