måndag 16 oktober 2017

365-2017 Nr 289/365 Rain Day

Rain Day från Derek Lam 10 Crosby består av neroli och vetiver, som är två av mina favoritnoter, så den här doften blev jag väldigt nyfiken på direkt när jag läste om den.

Nerolin är så otroligt vacker och upplyftande medan vetiverdoften är lite åt det dovare, fuktigare och tunnare hållet. Det känns som två ganska kontrasterande dofter, men de passar ändå väldigt bra ihop. Tillsammans skapar de en intressant doft som får mig att sniffa på handryggen hela tiden för att verkligen ta till mig doften. Vetiverdoften känns rätt så annorlunda jämfört med de flesta andra vetiverdofterna jag har och jag vet inte om det kanske kan vara för att nerolin är så framträdande, men jag älskar att den känns så unik och ny för mig.

I början är det helt klart nerolin som är stjärnan, men den tonas ned efter ett tag och släpper då fram den fuktiga vetiverdoften lite mer. Rain Day är verkligen ett passande namn på den här doften eftersom den doftar så fuktigt.

Väldigt annorlunda doft som med bara två doftnoter ändå känns väldigt intressant, men den har tyvärr inte så bra hållbarhet på huden. På mig var den nästan borta efter 4-5 timmar.Inga kommentarer: