tisdag 17 oktober 2017

365-2017 Nr 290/365 Gao

Gao från Xerjoff är en doft som jag inte har använt på väldigt länge och som jag nu tyckte att det var dags att spraya på mig.

Det första jag möttes av var en väldigt intressant mix av cypriol, oud, saffran, patchouli och en hartsaktig doft. Men när jag nu skriver ned noterna jag känner samtidigt som jag andas in doften så känns det fel på något sätt. Den här doften känns inte som de noterna, även fast det är de noterna jag känner. Den här doften känns som att den ligger ett steg över noterna eller hur man ska förklara det. Det känns som något helt eget... som en egen känsla. En känsla av att vara i en sagodjungel där det finns farliga djur men att man ändå känner sig glad och trygg. En sagodjungel med magiska, klara färger i speciellt gröna, röda, gula, bruna och guldiga nyanser... men även små stänk av andra färger.

Det var som sagt väldigt länge sedan jag använde den här doften senast och jag minns att jag gillade den, men att det inte var så mycket mer än så. Nu måste jag säga att jag fullkomligt älskar den! Den är så unik, spännande, varm och mystisk!

Efter ett tag försvinner mycket av den intressanta känslan och doften blir då väldigt torr, dov, mörk och träig/jordig. Jag tycker fortfarande väldigt mycket om den och trivs riktigt bra i den, men den känns inte lika fantastisk som i början.


Inga kommentarer: