onsdag 18 oktober 2017

365-2017 Nr 291/365 Mitsouko, PdT

Mitsouko, PdT från Guerlain är en gammal vintagevariant med den lite mer ovanliga koncentrationen Parfum de Toilette.

För ett tag sedan skrev jag om EdT:n (Eau de Toilette) som finns i butikerna nu och den är rätt olik den här äldre versionen. Den här gamla PdT:n är så mycket djupare och har så mycket vackrare kontraster än den nya EdT:n.

Det är i stort sett samma noter jag känner i båda dofterna (de mest framträdande tycker jag är ekmossa, vetiver, persika, lite kryddighet, ylang-ylang och lite andra blommor) men här i vintageflaskan är persikan och blommorna väldigt mycket tydligare och alla noterna är mycket fylligare och känns mer levande. Här i PdT:n känner jag även en väldigt tydlig doft av kanel, amber och syren som jag inte känner i den nya. Kanelen och ambern ger en underbart varm känsla.

Jag tycker att den nya versionen är fantastisk... men om man får tag på den gamla vintagevarianten så är den av en helt annan värld! Min rekommendation är "Köp den om du får chansen!".

Min recension av den nya EdT:n kan ni hitta här!

Jag älskar den nya EdT:n, men nu när jag har dem på varsin arm så känns EdT:n väldigt mycket plattare och PdT:n är helt fantastiskt underbar! Åh, den är verkligen helt obeskrivligt bra!Inga kommentarer: