lördag 28 oktober 2017

365-2017 Nr 301/365 Francois Charles

Francois Charles från Rancé 1795 är en väldigt behaglig doft som börjar med mycket lavendel, trä, kryddighet (ingefära, kardemumma, kanel, rosepeppar och anis) och iris. Den har också en lätt fruktig ton över sig och där är det pomerans som jag tycker sticker ut mest, men den har även bergamott, citron, grapefrukt, tangerin, melon och ananas i sig.

Efter en stund får den en lite varmare känsla när lavendeln tonas ned litegrann och amber, labdanum och lite kola dyker upp. Träigheten och kryddigheten, tillsammans med en ganska pudrig iris och frukterna är fortfarande väldigt tydliga och när den varma doften kom fram blev doften väldigt intressant.

Sen känner jag också en fin doft av apelsinblom som passar perfekt ihop med alla de andra noterna och en patchouli som smutsar ned doften lite. En mjuk vanilj och en torr vetiver finns också med i mixen.

Som ni märker så är det väldigt mycket som händer på en och samma gång, men allt passar ihop helt fantastiskt bra och resultatet känns "typiskt maskulint" och uppklätt, men ändå avslappnat tycker jag.

Senare under dagen lugnar de flesta doftnoterna ned sig och då blir det främst en varm och kryddig doft med lavendel och lite iris. Så härlig!Inga kommentarer: