tisdag 7 november 2017

365-2017 Nr 311/365 Joséphine

Joséphine från Rancé 1795 är en väldigt blommig och vacker doft som börjar med en fräsch bergamott, en bitter geranium och en vackert blommig doft från bland annat hyacint, ros, syren, iris och ylang-ylang. Mixen av det fräscha, bittra och vackra gör att doften sticker ut och får mig att bli fascinerad av den. Jag känner också en sötsyrlig doft av svarta vinbär, en fruktig persika och en grön, småbesk galbanum.

Lite senare mjuknar blommigheten och det kommer fram en massa mjukt trä, amber och lite vanilj. Även lite kryddnejlika dyker upp och smyger runt lite diskret i bakgrunden. Nu tycker jag att den här doften har blivit riktigt bra! Persikan är fortfarande tydlig och blommorna har liksom smält ihop till en mjuk blombukett istället för att dofta av enskilda blommor. Den enda blomman som jag tycker att den sticker ut från de andra är den bittra geraniumdoften som tuffar till parfymen lite.

Ännu senare är det främst doften av sandelträ och vanilj som är kvar, med lite amber i bakgrunden. Fantastiskt mysig doft!Inga kommentarer: