fredag 10 november 2017

365-2017 Nr 314/365 Hanae Mori, EdT

Hanae Mori, EdT från Hanae Mori är en doft som jag tycker känns väldigt ungdomlig, men den har också en lite mer vuxen touch över sig.

Den ungdomliga delen har en söt, ganska syntetisk, bärdoft som är fylld av blåbär, jordgubbar, björnbär och svarta vinbär. Sen finns det också en söt blommig del som kommer från ylang-ylang, jasmin och rosor. Den innehåller även pion, men den blomman kommer jag inte ihåg just nu hur den doftar. Så den kan jag inte säga om jag känner.

Sen kommer vi till den lite mer vuxna delen av doften som väger upp allt det söta och lekfulla. Här hittar vi en fantastisk mjuk trädoft som kommer från sandelträ, rosenträ, cederträ och mandelträd. Mandelträd har jag aldrig stött på i någon parfym förut, men jag läste att det är en fantasinot som doftar grönt, nötigt och träigt... och jag kan helt klart känna en nötighet i doften... helt ärligt så tycker jag att den nötigheten är en av de bästa delarna av den här doften och den bidrar med något som, för mig, är helt nytt.

Första timmen tycker jag att den doftar riktigt gott, men sen känner jag inte den nötiga doften längre och så smälter blommorna och den mjuka trädoften ihop till en lite vaniljliknande doft som jag tyvärr tycker känns billig och konstgjord. Så den här doften gjorde dessvärre ett djupdyk från riktigt fin till billig och småtråkig enligt mig.Inga kommentarer: