onsdag 15 november 2017

365-2017 Nr 319/365 Haute Couture

Haute Couture från Hanae Mori börjar som en väldigt vacker, sträv och högljudd vitblommig doft med mycket bergamott som bidrar med en frisk och fräsch känsla samt en del koriander som ger lite kryddighet.

Liljekonvaljer, narcisser, gardenia, jasmin, tuberos och iris bildar tillsammans en väldigt tung och högljudd, men samtidigt otroligt vacker blommig doft. Bergamott och tangeriner ligger i toppen och bidrar med en citrusfräsch doft och jag tror att det är tack vare den här citrusdoften som jag inte tycker att doften blir för tung eller för mycket på något sätt. Sen har vi också koriandern som ger doften en intressant touch med sin kryddiga och rätt så speciella doft.

Jag känner också en hel del aldehyder i den här doften. De känns tvåliga och lite åt det där typiska "tanthållet" eller vad man ska kalla det. Jag vet inte riktigt vad det är med den här typen av aldehyder, men jag tycker om dem väldigt mycket även fast jag tycker att de känns lite tantiga.

Efter en liten stund känner jag en mjuk, varm och krämig doft som dyker upp bland alla blommor och aldehyder. Jag tror att det är en mix av sandelträ (och möjligtvis någon mer typ av trä), amber och tuberos som ger den här krämigt varma känslan som passar in helt fantastiskt bra i den här parfymen. Åh, jag fullkomligt älskar den!

Sen tonas blommorna ned väldigt mycket (men försvinner inte helt) och då blir den ännu mjukare och väldigt behaglig.Inga kommentarer: