fredag 17 november 2017

365-2017 Nr 321/365 Skymning

Skymning från Svensk Parfym är utan tvekan min favorit av de tre nya dofterna (även fast jag älskar En och Sadel också) och jag är så glad att jag valde att köpa en hel flaska av den!

Noterna som finns i den här doften är iris, viol, violgodis och mysk. Direkt när jag läste att den innehåller iris och violgodis så visste jag att jag måste ha en flaska, så jag klickade hem en utan att tveka.

När jag sprayar på mig doften så möts jag direkt av en ganska pudrig iris som känns lyxig, vacker och kall. Violen finns med i bakgrunden, men här i början är det helt klart irisen som regerar, likt en tuff isdrottning från någon saga eller Disneyfilm. Jag älskar den här typen av kalla, pudriga irisdofter!

Efter en liten stund smyger det sig fram en doft av violgodis som verkligen är så realistisk som jag hoppades att den skulle vara när jag läste att den noten var med i parfymen. Irisen är fortfarande kall, pudrig och tuff medan violgodisen är söt, snäll och fin. Så det känns lite som att den onda isdrottningen nu har mött sagans goda prinsessa. Det finns också en slöja av mysk och en lite mörkare viol som sveper över doften och bidrar med lite mystik.

Första gången jag testade den här doften fick jag för mig att den påminde lite om Misia från Chanel, men det tyckte jag inte nu när jag jämförde dem sida vid sida... så jag tvättade av mig Misia igen och lät Skymning få allt fokus.

Det här är en doft som sitter som berget! Den sitter kvar hela dagen och även in på nästa dag. Senaste gången jag använde den hade jag sprayat lite på armen och när jag skulle gå ut ville jag inte att min ullrock skulle dra åt sig doften, så jag tog på mig en tjocktröja under rocken. Men den doftade ändå violgodis i en vecka efter det! Den här parfymen har verkligen fantastisk hållbarhet och man känner den på långt håll.
Inga kommentarer: