söndag 19 november 2017

365-2017 Nr 323/365 Eau de France

Eau de France från Rancé 1795 börjar med en superfräsch och grön mix av bergamott, neroli och vetiver. Första minuten är verkligen helt fantastisk och det var kärlek vid första sniff...

MEN... sen dyker det upp något mörkt som känns lite unket och jag vet inte riktigt vad det är. Förutom de noterna jag redan har nämnt så innehåller den även lavendel, gardenia, ylang-ylang, violblad, mysk, sandelträ och patchouli... och jag tror att det kan vara patchoulin, blandat med något mer, som ger den mörka och unkna doften.

Som tur är så tonas den unkna delen ned väldigt snabbt och efter några minuter har doften av neroli och vetiver tagit mer plats. Nu är doften mycket bättre igen.

Sen fortsätter den så resten av dagen, men blir mjukare och lättare ju längre den har suttit på huden. Sen framåt kvällen tycker jag att mysken träder fram och då är är det den som är den tydligaste noten.

Fin doft som jag har lite svårt för där ett tag i början... Men den är fantastisk innan det och riktigt fin efter också.Inga kommentarer: