tisdag 21 november 2017

365-2017 Nr 325/365 Zafar

Zafar från Xerjoff är en doft som jag bara har använt 2 gånger förut, eftersom jag tyckte att den luktade som hästskit den första timmen innan den övergick till en fantastiskt träig doft.

Nu var det nog ett par år sedan jag testade den senast tror jag och jag vet inte om det är för att mitt luktsinne har förbättrats och utvecklats de senaste åren eller om det är toppnoterna i doften som har mattats av lite sedan jag köpte den här flaskan... för nu tycker jag faktiskt inte att ouden i den här doften är lika hemsk. Det är fortfarande en rätt extrem ouddoft och den har lite av den där gödselkänslan som vissa äkta ouddofter har, men nu tycker jag att den känns lyxig/spännande/mystisk och att den doftar riktigt gott.

Den noten som jag tycker känns tydligast är helt klart oud, men jag känner också en hel del rökelse samt lite äpple, mysk och neroli. Mixen av det skitiga, djupa och lyxiga träet, den mystiska rökelsen och mysken, det fruktiga äpplet och den vackert blommiga nerolin är så intressant och unik!

Senare är det främst oud, rökelse och mysk som stannar kvar och ouden är fortfarande väldigt dominerande.

Zafar är verkligen en doft som folk kommer ha väldigt olika åsikter om. Första gången jag testade den tyckte jag att den var vidrig, men nu tycker jag om den väldigt mycket.Inga kommentarer: