fredag 24 november 2017

365-2017 Nr 328/365 101 Clementine & Violet Flower

101 Clementine & Violet Flower från N.C.P. Olfactives är en av de 7 parfymerna som nyligen har lanserats från detta nya svenska märke. Meningen med de här dofterna är att man ska kunna kombinera dem med varandra och på så sätt skapa en egen doft. Men självklart kan man lika gärna använda en åt gången om man vill.

Det här är kollektionens citrusdoft och den består enligt deras hemsida av citrus, mandarin, violblad, mysk och tonkabönor.

Direkt när jag sprayade på mig den möttes jag av ett sött citrusmoln som känns riktigt fräscht och lyckligt. Sen får citrusen snabbt sällskap av mysk och viol, som gör att doften genast blir mer intressant. Violdoften är så himla fin och jag tycker att jag både känner den blommiga violdoften och en grön bladdoft. Mixen av den söta citrusen och den vackra violen får mig verkligen att njuta när jag sniffar på armen.

Sen mjuknar doften och allt flyter ihop till en mysig, fräsch och härlig doft. Här tycker jag att violdoften försvinner (den blommiga delen... bladen är fortfarande kvar) och jag börjar känna en mjuk och lätt hint av tonkabönor i bakgrunden. Sen blir den rätt så snabbt väldigt hudnära, men med tanke på att det är en citrusdoft så hade jag inte förväntat mig att den skulle dofta väldigt mycket, väldigt länge.

Det är en rätt så enkel doft, men den är väldigt härlig och jag kan tänka mig att den är perfekt att blanda med någon eller några av de andra parfymerna i kollektionen om man vill ha något mer komplext.
Inga kommentarer: