tisdag 28 november 2017

365-2017 Nr 332/365 Mon Guerlain

Mon Guerlain från Guerlain börjar med en explosion av lavendel, vanilj och kumarin (kristaller, med en doft av mandel, vanilj och hö, som finns i bland annat tonkabönor). Den har även lite andra noter som t.ex sandelträ, ros, iris, patchouli och lakrits, men på min hud är det främst lavendel, vanilj och kumarin som känns.

Senare tonas lavendeln ned och då känner jag mest en mjuk, fyllig, gourmandig doft av vanilj och kumarin med lite, lite blommor i bakgrunden under resten av dagen.

Det är en fin doft, men jag tycker inte att det känns som en doft från Guerlain. Den känns lite för safe och för enkel tycker jag. Det känns som att de gjorde en doft som de tror att så många som möjligt kommer gilla, för att de ska tjäna så mycket pengar som möjligt på den istället för att göra något nytt, unikt och spännande.

Jag har även ett doftljus med den här doften och där tycker jag mer om den. I doftljuset tycker jag att det passar bättre att den är så enkel än vad det gör i parfymen.
Inga kommentarer: