torsdag 30 november 2017

365-2017 Nr 334/365 401 Lavender & Juniper

401 Lavender & Juniper från N.C.P. Olfactives är en av de 7 parfymerna som nyligen har lanserats från detta nya svenska märke. Meningen med de här dofterna är att man ska kunna kombinera dem med varandra och på så sätt skapa en egen doft. Men självklart kan man lika gärna använda en åt gången om man vill.

Det här är kollektionens fougèredoft och den består enligt deras hemsida av en, citrus, iris, salvia, sandelträ, hö och mysk.

Förutom dessa noter så känner jag även lavendel (surprise, surprise... den heter ju Lavender & Juniper) och kumarin. Den känns mjuk, ren och enligt mig klassiskt maskulin. Den får mig att tänka på en nyduschad man som står och rakar sig med rakskum och rakkniv.

Lite senare blir doften av salvia och hö lite tydligare, medan den nyduschade doften och rakskumskänslan tonas ned ganska mycket... och ännu senare tar kumarindoften och den snälla mysken över så att det blir en väldigt mjuk och vanilj-/tonkabönsaktig doft med en ren myskighet.

(En fougèredoft ska ha lavendel i toppnoterna och sen innehålla även ekmossa och kumarin.) Här i denna doft kan jag inte säga att jag känner någon ekmossa, men jag känner däremot en tydlig doft av salvia och hö som jag tycker ger en lite liknande känsla som ekmossa.

Jag tycker om den här doften väldigt mycket!2 kommentarer:

Walle sa...

Du kan verkligen beskriva en doft. Säkert svindyr parfym?

Niklas C sa...

Tack Walle! Nej, de här dofterna från N.C.P. Olfactives är faktiskt inte så dyra. =) De finns på Kicks och kostar 185:- för 10 ml eller 585:- för 50 ml... eller 995:- för en box med 10 ml av varje av alla 7 dofterna.