fredag 1 december 2017

365-2017 Nr 335/365 Cabochard (vintage)

Cabochard (vintage) från Grès är en fantastisk doft med en massa ekmossa, läder, vetiver, aldehyder, geranium, patchouli, tobak och en massa andra noter. Det här är en gammal vintageflaska och jag har även en flaska av den nya omformulerade doften, men den recenserar jag en annan dag.

Den börjar ganska tufft och grovt innan den mjuknar och blir lite mer tvålig. Men den är hela tiden spännande med mycket ekmossa! Jag tycker att den känns stilig, gammaldags, vacker och väldigt lugnande. Helt underbar!

Sen kommer vi till de pyttesmå flaskorna som bara innehåller 1,8 ml. De innehåller den mer koncentrerade parfum-varianten (tror jag... det står inte på dem). De är ännu maffigare i doften och det känns som den stora vintageflaskans doft, fast gånger 10 och med ett otroligt djup. Aldehyderna är maffigare, lädret är mer framträdande och doften är ännu bättre än den andra, som jag som sagt tycker är helt fantastisk. Parfum har också en smutsig rökighet över sig i början och får lite senare en lätt hint av kola i bakgrunden. Jag tycker att parfum-varianten känns tuffare medan den andra är mer vacker.

Om man kan få tag på en vintageflaska av Cabochard så tycker jag helt klart att man ska ta den chansen... och får man tag i parfum-koncentrationen är det ett plus. För den här doften behöver upplevas!
Inga kommentarer: