tisdag 5 december 2017

365-2017 Nr 339/365 Cabochard (nya EdT-formulan)

Cabochard (den nya EdT-formulan som finns i butikerna nu) från Grès är tyvärr inte ens i närheten av att vara lika bra som den gamla vintageformulan som jag bloggade om häromdagen.

Den här nya versionen fokuserar väldigt mycket mer på aldehyderna och jag tror att många skulle säga att den har en mer typiskt "tantig" doft. Den är också väldigt mycket plattare jämfört med det fina djupet i den gamla. Jag saknar också den härliga ekmossan som verkligen gav Cabochard sin vackra karaktär. Här i den nya känns ekmossan mer platt och trist. Doften har dessutom förlorat allt sitt vackra ljus och har istället blivit tung, aldehydfylld och mörk. Efter några timmar blir den lite mer lik den gamla, men det tar alldeles för lång tid att komma till den delen av doften.

Jag kan tyvärr inte komma på så mycket positivt att säga om denna omformulering. De har verkligen mördat den vackra Cabochard!

Visst, om man inte har testat den gamla och om man tycker om dofter med massor av tunga aldehyder så kan man nog tycka om den här. Det är en bra doft som doftar gott! Men nej, jag kan inte tycka om den när jag vet hur fantastisk den var innan de gjorde om doften. Sen tycker jag också att flaskan har blivit väldigt mycket fulare.



Inga kommentarer: